uFeel.me
Кысче светлина
Автор: oriola,  18 юли 2011 г. в 10:04 ч.
прочити: 265

Читателю на Светлото Учение,
любителю на мъдрите слова!
Недей мисли, че храмът свой изграждаш,
четейки за десерт по ред и два. 

Прочетеното утре е забравено,
не го ли претвориш в дела, в летеж,
не го ли вземеш за водач несменен
на своя дух във новия градеж.

Почни война с привичка дребна, глупава,
но насериозно, не като игра
и зареден с грамади от търпение,
я превърни във късче светлина.

Защото няма нищо второстепенно,
решиш ли да поемеш онзи Път,
по който всеки с малкото започва,
преди да стъпи горе на Върхът.

                                                                      2.І.2001 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me