uFeel.me
Кожа
Автор: yotovava,  22 септември 2011 г. в 11:21 ч.
прочити: 215

Не се продава кожата ми. Трудно
до някаква цена ще го докараш,
защото зная колко струва
рамото на верния приятел.

Не онзи, с мене поделил трапеза,
трохите от която е събирал
в кърпичка копринена, извезана
със монограмите на чуждо име.

Нито пък онзи, с хитрата усмивка,
която вади сякаш по часовник.
Познавам сянката на гладен хищник,
оголил зъб, препълнен от отрова.

А другия – окръпкан, необръснат,
с когото знам, че мога да премина
и брод, и огън, с поглед непомътен
да се разпалваме над чаша с вино.

За него пазя кожата си тънка
да я наметна, ако  се наложи –
душа да приюти в студа изтръпнал –
когато никой друг това не може.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me