uFeel.me
Корабокрушенци
Автор: oriola,  16 юли 2011 г. в 09:00 ч.
прочити: 301

Хора, сред шума на панаира,
в мрежите на илюзорна страст,
стъпка заковете за минута,
вслушайте се в Господния глас.

Той зове, зове ви неуморно,
призовава с цялата си мощ,
сякаш корабът потъва в океана
в непрогледна ураганна нощ.

Ала той наистина потъва
заедно с човешкия товар,
без да мисли кой надолу тръгва -
гражданин, престъпник или цар.

Погледи вдигнете към Небето,
вместо да безумствате в несвяст.
Иначе към дъното летите
като тежък корабен баласт.

                                                                      29.ХІІ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me