uFeel.me
Копнеж
Автор: soultraveller,  25 юли 2005 г. в 00:00 ч.
прочити: 316
Толкова далеч в мен
от мене, тишина, извираш.
Търся те в мълчалив копнеж,
но далече ти в мен си
и думите ми, мислите ми спираш.
Търсене, очакване
притихват в самота...
Нима разбират
в трепет колко са далече.
Трепетът отеква в глухи стъпки,
едва оставя в мен следи.
А трябва в мен
в тъгата и копнежа на съня,
в тих следобед на дъждовен ден
тишината с всички сили да крещи.
Защо си сам копнеж?
Защо се раждаш?
Водиш ме в тихите ми дни...
Къде?
Затихват стъпките от всички страни
и в трепет раждат се.
А времето в тишина мълчи.
Спираш се и в мен се стапяш,
разтваряш се в мен,
заливаш ме, копнеж далечен
обгръщаш ме в самота
и спираш...


А тишината в мен крещи.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me