uFeel.me
Командно дишане - 2
Автор: yotovava,  10 август 2010 г. в 22:19 ч.
прочити: 264
Кръстен знак ли в небето чертае
подранилото щърково ято!
Колко кратък оказа се август -
тихомълком търкулнал се камък!

Юли свърши. И с него надеждата.
Онемяха щурците. И вятърът
резна края на небесната прежда,
дето люлка тъка за тъгата ни.

А навънка светът се разчеква,
от кикот, просташки сънува,
пие бира, венцехвали с кокетност
и се блещи от суетност и глупост

И тропосахме с обич в постелята,
всеки жест, всяка кратка усмивка,
От безкрайни разтвори във вените
изтъняха до вопъл молитвите.

Да не можеш с ръка да погалиш,
да не смееш страха да изплачеш!
Да не знаеш как изгревът пали
всяка сутрин свещта на земята!

И защото смъртта бе прегърнала
по-силно от майчина ласка,
този влак отпътува към тъмното
без билет за посока обратна.

... Слънчогледи с ръждясали брони
козируват под звездни шпалири...
...Ако имах сълза – да отроня...
Бог да имаше – бих го убила!!!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me