uFeel.me
Командно дишане - 1
Автор: yotovava,  25 юли 2010 г. в 06:03 ч.
прочити: 170
Ще бъде дълъг този юли,
детенце, колко ще е дълъг!
- Ти дишай само, дишай, чу ли!
Щурци разпяват се край пътя.
Вечерните тромпети са надули
жабите сред тъмното дере!
- Ти дишай само, дишай, чу ли!
Небесна люлка вятърът плете...

... смъртта мирише на ампули,
смъртта е като пъпна връв...
- Ти дишай само, дишай, чу ли!
Не тръгвай още в оня път,
където чезнат поглед, сянка,
по-бързо чезнат от роса.
И дъх на кедри те примамва
отвъд в незнайни небеса.
Липите прецъфтяха и мамули
наливат жълти сладостни зърна.
- Ти дишай само, дишай, чу ли!
Не следвай тъмноокия жътвар.
неверник той е и лукав е,
разказва сладко, приласкава...

… Надеждата когато е изтляла,
ще бъдем силни... друго не остава...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me