uFeel.me
Клошарят
Автор: yotovava,  17 юли 2010 г. в 12:03 ч.
прочити: 180
Какво старание на пръстите!
Последна спирка на трамвая.
- угарки, стъпкани и мръсни.
Изтупва грешните им страсти,

поглежда някак си разсеяно,
дали не го е зърнал някой.
Разкъсва фино дробовете им
тютюнеца събира бавно...

Богатство, никому ненужно,
на глътка ароматна утрин.
Кафе изстинало, спаружено
оставена от някой бързащ.

Тъй малките неща добиват смисъл
за който често сме незрящи.
Опърпан, луд и повмирисан
е този събирач на щастие!

Не му предлагайте цигара,
хвърлете свойта недопушена.
И как със Бога разговаря
дано се случи да послушате...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me