uFeel.me
КОЙ Е ПЪТЯТ ?!
Автор: tarapo,  4 юни 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 413

* * *

Попитали стареца в село:

- Старче, ума ни едно нещо мъти?!...

- Питайте - рекло старчето. Смело!...

- Добре мъдрецо... Кой е... пътят?!

- Той е пред вас - пред очите ви!

- А защо не го виждаме? - питали плахо.

- Защото мислите за... съдбите ви,

а не за пътя, монахо!...

- Я кажи ми! Искам да знам...

Ти виждаш ли го тогава?!

- Докато казваш"Аз не виждам" "Ти виждаш"

Твоят поглед ще тъне в забрава...

- Значи пътят може да се види,

когато няма "АЗ" няма "Ти"?!...

- Ех момко, той там е, не ще си иде,

но ако няма "Аз и няма "Ти",

кой тогава ще го види?!...

* * *

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me