uFeel.me
КОЛКО ЧУДНО И СТРАШНО СМЕ СЪЗДАДЕНИ
Автор: galenavyrbeva,  9 декември 2011 г. в 13:02 ч.
прочити: 295

Пс 139: 14

„Ще те славя, защото страшно и чудно съм направен,

Чудни са твоите дела, и душата ми добре знае това.“

 

В Божията дума всемогъща

се съдържаше планът за този свят.

Създанието датираше от хаоса,

където всичко бе потънало във мрак.

 

Словото във дело се облече,

 а пръстта разтвори своите дълбини.

Бог създаде чудното творение,

по- чудесно от изминалите дни.

 

Най- велик сред другите творения,

човекът бе надраснал сам света,

разумът отказа одобрение,

на първообраза създаден във пръстта.

 

Сам отрече своето рождение,

считайки, че той е по- велик.

Че Господ щом не вижда в заблуждение,

не може да е автор на тоз миг.

 

Избухна ярост, тръгна отмъщението.

„ Това не е на мода по света“!

Как може най- великото творение

да бъде с етикета „от пръстта“?

 

Обърна гръб на чудното признание

и себе си издигна над върха.

Облече дреха на високоумие-

написа томове наука за греха!

 

Избра водачи слепи във сърцето,

другите да водят в пропастта!

Не даде отговор на битието...

раздра дрехата на своята съдба!

 

Колко чудно, колко страшно, сме създадени,

без самите ний да подозираме?

Как всяка малка клетка е устроена,

и как се раждаме, живеем и умираме.

 

Планът на Бог изпълни се със словото,

макар човекът сам да не призна,

че е най- велико Божие творение,

единствено лишено от ума.

 

Под нозете му са всичките творения,

живеещи за миг на таз земя.

Когато се огледаме, разбираме

свръхестественото дело на Отца!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me