uFeel.me
КАЛЕНДАРЪТ
Автор: Liliyanaandreeva,  3 април 2011 г. в 19:42 ч.
прочити: 196
Най-свещен е скрижалът жълт на Календара -
в него е втъкана тънката нишка на живота…
Там на мисълта човешка записан е словара,
а самият Бог начертал е на дядо Ной кивота!
Календарът е рибен буквар и читанка с уроци
за корпускули, фотони и химични елементи,
за пътищата на енергийните и звездни потоци
и часовника, отмерващ епохи, дни и моменти…
Календарът е тайния план за блажения рай,
проект реален за града на Слънцето сияйно
дето животът е процъфтяващ пролетен май
а битието е просперитет в настояще омайно…
Който ключа към календара открие навреме
и умело отключи с него матрицата на баланса
ще се спаси от смърт и катаклизми овреме,
ще познае екзотиката и сладостта на романса…
Прекаленият светец и Богу не е мил и драг,
прекален хитрец и дяволу черен не е сгоден,
прекалено помайващ се мъдрец нам не ни е благ,
че лудия всячески се налудува на гърба народен…
Да познаем смисъла на календарното ни време
да се впишем хармонично в околната среда –
да отпуснем на съдбата натиснатото стреме,
по пътя на мира да намерим човешката следа…

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me