uFeel.me
Измамени
Автор: Atanasiq,  24 март 2009 г. в 11:09 ч.
прочити: 436

Земята не спеше.

Обикаляше своята орбита заедно с мене.

Лъчи, светлина, протягам ръка

и виждам в процепите на небето ангели…

Кой им е нарисувал толкова изящно крилете...?!

Загубих се…

Политнах…

Заспивайки…

Към новото небе,

новата земя,

новите души,

които не съм познавала.

Не виждах свои,

не виждах себе си като тяло…

Знаех, че съм там.

Знаех, че Бог е с мен.

Събуждане…

Котката примигва с око

и ми казва, че съм спала,

че мързелувам повече от нея…

Сякаш някой в мен говори…

Опитвам се да плача…

Сълзите са ми оковани…

Цигарата стои непринудено в пепелника

и чака да бъде изпушена.

Някой чака да бъде изконсумиран…

Консумация…

Действие…

Реанимация…

Противодействие…

Някога е било страшно…

Това страшно сега се повтаря…

Измамени...

Но не чрез мамути и вятърни мелници…

По-тежко е да си изкушен от дявола…

Да пречи…

Да прониква в душата ти…

Да не можеш да повярваш истински в Бога…

Да не уповаваш Нему…

Да се чудиш има ли Го или не…

Да ти благовестват…

А ти да не разбираш дума…

Или да ги мислиш за луди…

Поне не казваш ”не ми е по силите да обичам”…

А дръзко размахваш ръце…

И казваш ”Не мога”,

“Не ми се живее”,

“слаба съм, осъзнавам”

и пак да повтаряш същите грешки…

Грехове, грехове…

Някои си казват ”е, какво, всички сме грешни”

и продължават със същия патос напред…

Не! Назад…

Назад към онова, което блазни

и им е празно,

пусто в душата,

изпарява се ”радостта” от парите…

Измамени...

Нима искат чревоугодници да им казват ”обичам те”

Неее..искат те хубави, умни момчета…

Но ги е страх да се борят,

а искат да бъдат обичани…

Нямало принцове…

А вие принцеси ли сте?

Кой ви подмами?!

Една дума да осъзнаете,

пак за добро е…

после две..три..и така…

до дай Боже цялото…

Очите не са ви дадени да виждате чудеса

от Бога доставени,

като в пакет

“специално за…”

но вашите дела, вашите “чудеса”,

на тях хората да се радват,

че сторили сте добро…

Нима знаете какво е добро?!

Измамени...

Ох, искащи…

Ех, търсещи…

И двете подтиквания не разбрахте дори…

Бог Иисус каза:

Искайте и ще ви се даде…

Това не значи ли, че

на Него първо трябва да отдадем?

Да поискаме от Него и на Него да отдадем…

А колко камъни Му хвърлихме,

като бащи на Син…?!

Той поиска от нас любов,

а ние разбрахме “изискване, хленчене, мързелуване, укори, нетърпение…”

И казваме, че уж ”много сме вярващи ”...

Как сме прокъсали молитвениците от...”четене”…

И много Го обичаме…

И казваме ”Прости!”

И сме сигурни, че прощава…

А нашите „уж” врагове

сигурни ли са, че сме им простили?!

Как простихме на ближния,

когато изпадна в терзание?!

Омразата е пропила душата им…

Горделивост е твоето име, сатана…

Но малък си…

И вече се загубваш…

Няма те…

Защото в името на Христа

и ние ставаме големи!

С Него!

Само с Него!

За Слава на Отец ни,

Синът Господен

и Светия Дух!

Да бъде любов!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me