uFeel.me
Изгубена вяра!
Автор: tarapo,  25 юли 2011 г. в 22:23 ч.
прочити: 304
*   *   *   *   *


Сетен дъх и... всичко си отива
в унес литва нечия душа,
потта по дланите изстива,
обръщам гръб и тръгвам си пеша.
Изгарят клади с цвят на кехлибари
във мен се лутат максими – понятия,
издайнически скрили се в олтарите
с един замах троша разпятия...
Голготите... не са тегоба.
Нито стръмен път са - пълен с ребуси,
човекът още от утробата
върви по него, за да търси себе си...
И... Господи, дали те има,
и чуваш ли молитвите на болката,
Или само си понятие незримо,
превърнало ни... в Богомолки.
Крещи небето, въздухът просвирва,
истината някъде сама,
проплаква тихо после нос навирва,
и стихва в твой’та самота...
Молитви! Те до никой не достигат,
душите само хранят се от тях,
И щом... надеждите ти уморено си отидат,
Питаш се: Защо живях?....
Последен поглед – черна пръст,
Някои не могат да избират,
Молитвите са... празни! Дървен кръст!...
Когато синовете ни... умират!

*   *   *   *   *

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me