uFeel.me
Импулс и устрем
Автор: oriola,  14 юли 2011 г. в 15:01 ч.
прочити: 310

Що е импулсът, човече?
Битка сега, утре - не?
Днес развъртиш ятагана,
утре сплетеш колене?

Днес от сърце се зарадваш,
влюбен в прекрасната цел,
утре заспиш и забравиш
Словото, що си прочел?

Този ни спътник, импулсът,
има възкъси крака,
а и огнецът му трепка
само до час или два.

Хич и недей да му вярваш -
той си е мартенски сняг.
Както във дружба кълне се,
тъй се превръща във враг.

Махай го този изменник,
без да отлагаш мига!
Устремът, устремът, друже,
твой да е път към върха!

                                                                      11.ХІІ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me