uFeel.me
Илюзии и истини
Автор: Elmaz,  30 август 2011 г. в 16:39 ч.
прочити: 268
Обрекох аз душата си на илюзорни и лъжовни сласти,
обгоряваящи, оковаващи във вериги и предаващи ме във ръцете на черни власти
и станах на греха дребнав васал,
алчност, жажда за емоция, пълна деградация - път към унижение и провал!
Колко бих желала студени и сиви камъни по цели нощи със целувки да обсипвам,
но не и души... но не и души със греховни страсти да принизявам и разсичам!
Страстта е илюзията за любовта,
която на красив поднос предоставя смъртта на изнурената душа!
Страстта убива птицата волна,
като заключва я във черна клетка позорна
и капка по капка превръща живота й във мръсна вода отровна.
Смях, желания, удоволствия, 
но на края на постланата със въображаеми цветя пътека-
плач, болка и нажаления!
Бракове със фатален край и души изтерзани,
детски сърца неродени на таз Земя... прелести невидяни и ценности неизживяни!
Запитвам се аз дали на пясък къща строй се,
дали още на сутринта от северните ветрове не ще разруши се?!
Красива и стабилна къща на пясък, галена със лъчите на Слънцето-
големи илюзии и заблуди на окото,
които могат да причинят по-голяма рана от хиляди забити кинжали в сърцето.
Страстта води към целувката със греха,
към смазване самочувствието на личността,
към пътят на съжалението за младостта, 
към морето на погибелта!
О, страсте, колко силно желая със остри ножове
да те насека на стотици парченца нищожни
и да те захвърля на място, където ни един човек за теб да си и не спомни,
камо ли зарад теб сълзи да рони!
Засяване във благоуханна градина семената на истинската любов
води до поникване на прелестни и стойностни цветя-
вяра, надежда, жертвоготовно отдаване на собствен живот!
Цветовете на красивите цветя са правилната и нелицемерна страст,
която ще даде началото на една нова съдба...далече от прах и греховен мираж.
И когато една жена жадува за мъжки утоляващи глада й ласки,
когато една жена има копнежи за силни и очарователни страсти,
твърде силно заблуждава се тя, ако отдаде се на пошлостта,
ако огънят на греха диво пламне във нейната нежна душа!
Правилният избор за сърцето е любовта,
но истинската, която желае да разкрие своята искреност, морал и чистота,
която търси да сподели своя живот и съдба!
Не е необходимо да отправя поглед към Рио де Жанейро
или да чакам часовникът да удари дванадесетия нощен час за да узная, че те обичам,
защото само докато докосвам всяка една струна на душата си, аз се убеждавам колко много те обичам!
Любовта и страстта неизменно вървят ръка за ръка, 
но любовта е тази, която първа подава своята топла ръка,
като великодушно кани към споделяне, доверие, вярност, красота...
О, каква великолепна и плодоносна истина от Божествената мечта!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me