uFeel.me
И всяко опрощение е свято (Кръвта и виното не се хабят напразно)
Автор: Desert_Rose,  25 март 2009 г. в 13:33 ч.
прочити: 365
И всяко опрощение е свято
(Кръвта и виното не се хабят напразно)


Кръвта и виното
не се хабят напразно.
И аз ги пазя.
За последното причастие.
Когато с тленното
угасват всички празници
и всяка свещ запалена,
е страшна.
Когато всяка риза
е разкъсана.
От птиците,
които те кълват
до изнемога.
Когато стъпалата
стават живи въглени
и лудо те изгарят –
чак до спомен...
Кръвта и виното
не се хабят напразно.
Във длани ги събирам –
нямам чаша.
Днес твойта хостия*
е голото ми тяло.
И всяко опрощение
е свято.





* Хостия – парченцето квасен хляб, което се дава при причастие и за което се смята, че съдържа в себе си от тялото и кръвна на Христос. В Православната традиция хостията е от парченца квасен хляб, докато в Римокатолическата хлябът е неквасен.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me