uFeel.me
Христов войник
Автор: oriola,  21 юли 2011 г. в 11:30 ч.
прочити: 279

Войнико на Христа, отрий сълзите
и с ясен поглед ти ги замени,
че който тъне в прекомерна жалост,
не може да борави със стрели.

Сърцето ти, трептящо като струна
за хорските неволи в тоя свят,
ще бъде щит, опора и надежда
за страдащия тежко твой събрат

единствено когато го научиш
от обич, друже, меч да завърти,
та всяка цитадела на злината
сурово и геройски да громи.

Изтрий сълзите! Стойката - на струна!
Очите - ясно виждащи целта!
Напред, войнико! Влизаш в смъртна схватка
във името на нея - Любовта!

                                                                      4.І.2001 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me