uFeel.me
ГОРДОСТ
Автор: ivelinage2,  3 април 2011 г. в 01:57 ч.
прочити: 222

 

ЦИКЪЛ СТИХОВЕ:  СЕДЕМТЕ СМЪРТНИ ГРЯХА



                    ГОРДОСТ


Вярата изисква скромност, себеотрицание,

отдаденост на ближния и съпричастност,

помощ в нужния момент на лоша участ.


Гордият , обзет от нарцисизъм, оглеждащ се

във златно огледало в рамка златна,

забравил за приятеля в беда.


От високо гледа на хорица нищожни,

прегърбени от ежедневни нужди,

но застрахован ли е той от някоя беда?


Обгражда се с умилкващи се подмазвачи,

благоговеещи привидно пред лика му

и в миг забравящи го щом е зад гърба.


Къде е ползата, величието славно,

щом с лицемерие покрит ти е срама

и замисли коварни преследват те в съня?


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me