uFeel.me
Еньовден
Автор: yotovava,  4 март 2012 г. в 10:00 ч.
прочити: 253

Щурци и жаби – кряк и нотопис,
изваяна хармония вселенска.
Не му е времето да я проспиш.
Αко сега пропуснеш, е за вечно.

Небето прекипява в тази нощ
прелива по ръба му пяна звездна.
Сънят от клетва люта е по-лош,
когато хляба със солта разделят

ведите на две, вещаят личби,
палят жертвените си огньове.
В пукот, дим и пламъци наричат
магийни заклинания и слово.

Отдавна в техните следи вървях -
чергар, в пустинна угар свечерил
под храст нозете си, подбити с прах,
след странстване и жега не умит.

Но не разбрах словата за любов
в куршуми как да лея и да вричам.
Те тихо шушнеха със благослов
и смотолевяха последни срички,

с които се забожда трън в сърце,
с капка кръв, с болежка до премала.
Така сега се уча на летеж
с опърлено крило на скитащ ангел.

И сричам всяка капка светлина,
росата утринна която нищи,
с молитва да се преродя в трева
извила дъх над сухо коренище.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me