uFeel.me
Душата ми
Автор: nella_gold,  6 юни 2010 г. в 18:34 ч.
прочити: 418
Душата ми е изтъняла струна.
Като от изкорубена китара,
захвърлена във ъгъла
на прашната ми стая...
Която дълго само
паяците обитават.
Опънеш ли я,
може да се скъса.
Не опитвай. Самата тя
ми е останала, за... после.


Душата ми като отронен
сребърен листец е.
Едва държи се,
да не отлети
нанякъде.
Там, където
сред много други листи
ще прекърши
последния танц на вятъра.


Душата ми е сиромашко лято,
изплакало очите си
по застиналото слънце,
което само свети,
но не топли.


Душата ми - като отломен камък e.
Надвиснала над пътя.
А под него - пропаст.
Търкулне ли се,
стремително
на дъното ще се окаже.


Душата ми - като
подхвърлен къшей хляб
на уличните псета.
Които, после ненадейно ...
те захапват за ръката.
Кой казва, че не е боляло?!
Когато...


Дочуваш ли
как тъжно плаче?!
/Душата ми крещи без глас!/
Китарата, останала без струни!
Опъната до скъсване.
Напук на всичко преживяно.
С очи, отворени не само за живот...
за свобода,
която скъпо струва още.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me