uFeel.me
Децата на България
Автор: ivelinage2,  19 февруари 2012 г. в 20:28 ч.
прочити: 372

Жалба жали стара майка,
стара майка - немощна,
че старини й минават
в самота още студенина.

Гурбет замина чедо мило -
едничко на майка и баща,
че пари, богатство да спечели
за мили си родители.

То не сбрало ни богатство,
ни бели пари за черно време,
най намери там смъртта си
и гроба, майко, черния.

Плачи, майко, изплачи сълзите,
че да попият в черна земя,
в черна земя, майко, благородна,
за да цъфнат червени макове!

Червени като кръвта на децата ни,
пролята по чужди земи,
по чужди земи, майко, за тебе,
за тебе, майко, Българийо! 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me