uFeel.me
Даже небето заплака
Автор: leonardo,  16 май 2009 г. в 09:30 ч.
прочити: 321

Тази сутрин заплака небето,
мъката ми щом видя.
Смили се над сърцето клето – 
облаците си съдра.

Плачеше учудено небето – 
мъката ми щом разбра:
„Защо не плачеш ти, което
толкоз мъка преживя?”

Спусна се в очите ми небето,
ала бездна там видя – 
по сухи от Сахара, ето –
то очите не позна.

Отдавна сухи са страните,
безкрайни сълзи отлетяха…
Сега са празни и очите,
клепачите ми почерняха.

Измий очите ми, небе,
със сълзи нови напълни ги;
ще плача пак като дете,
но само с поводи щастливи.


16.05.2009.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me