uFeel.me
ДЕН ЗА РАЗМИСЪЛ
Автор: MARIYANA,  14 януари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 863
Днес е ден за равносметка.
Отдавна не вървиш по релси.
Без план за бъдещи проекти,
без мисъл: дал ли си или пък взел си?!
Душата ти смутено тананика,
сърцето гледа тебе да предпази:
Къде вървиш? Кого попита?
Умееш ли във кал да газиш?
Не знаеш ли че "две" и "двеста"
въобще не са числа еднакви?
Че думите създават песен,
но че и рани могат да оставят?
Че погледа криле ти дава,
но също може да убива?!
Че мъката не се продава,
че щастието често си отива?
Че помъдряването не е сила,
а начин да претеглиш дните -
"тефтерче" в листите си скрило
какво е пято и какво изпито...
Днес е ден за равносметка:
Какво загубил си или прибавил?!
Със рестото - купи почерпка!
Не си купувай релси само!
* * *
14.01.2008
/стиха е посветен на един приятел, който днес става на 39 години/

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me