uFeel.me
Чучелото на страха
Автор: oriola,  6 юли 2011 г. в 13:59 ч.
прочити: 300

Друже, разсмей се от цяло сърце,
вместо да зъзнеш от страх.
Я туй плашило със пръст докосни,
както е цялото в прах.                               

Нищо че зъби зловещо стърчат,
уж ще захапят до кръв.
Ама че глупост! Ще паднат във миг
още при допира пръв.

Нищо че някакъв демонски нос
чак до брадата виси,
а пък във дупките, вместо очи,
влизат, излизат мухи.

Знай, че подуши ли храбро сърце,
крие се в миши тунел...
Как да трепериш пред този смешник,
който се прави на смел?

Смей се, приятелю, казвам ти аз,
жалък е пустият страх.
Я приближи и със пръст го пипни -
ще се разпадне на прах.

                                                                      3.ХІІ.2000 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me