uFeel.me
ЧОВЕЧЕ, ЧОВЕЧЕ
Автор: mitivan,  31 август 2012 г. в 11:51 ч.
прочити: 439
                    ( 2 част)                                 
                Приятели мили – братя, сестри,
                Разпръсквайте божествени светли искри,
                чрез словото, дето Бог дал ви е дар,
                човек за човека, да бъде другар!                
                         *  *  *

Пътувал човекът по свойта пътека,
понасял с търпение съдбата нелека...

и бил благодарен, че здрав е, на крак...
и ето, достигнал спасителен бряг...

Попаднал на хора от Бялото братство,
де считат любовта най-ценно богатство.

Променил си нрава, от гневен – на благ,
сдобрил се с брат си – не считал го враг.

Възлюбил и ближния – така както Бог,
в живота усвоявал урок, след урок.

Простил се с омразата, гневът, завистта,
семейното щастие открил в любовта.

Той пак работел, слугувал на други,
на ближни и чужди вършел услуги.

Простил на богатите с много милиони,
погазващи всички вселенски закони

и имат разкошни дворци и палати -
той заеми вземал, та тока да плати.

С молитви и прошки му почвал денят,
прибирал се вечер уморен в домът.

Жената с усмивка го среща на прага,
прегръща го нежно... вечерята слага...

Задружно семейство – Той, Тя и децата -
най-ценното имане на мъжът и жената.
                    *  *  *
Живее човекът в мир и любов
и с Божието слово днес той е готов,

в душите на хората семена да засява,
за обич към ближния и своята държава!

И знае, че жътва богата ще има
в нашата мила Родина любима,

стига хората да се просветят
и тръгнат по правия път да вървят,

далеч от омраза, гневът, завистта,
де злото подхранват – убиват любовта.
                     *  *  *
За тези де погазват вселенски закони
и трупат несметни богатства, милиони,

Бог всичко знае – де какво става,
и Негова грижа е за тях да решава...
                     *  *  *
Приятели мили,
Любов да посеем в душите човешки,
по скоро да свършат теглилата ни тежки!

18 август 2012 г.    

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me