uFeel.me
Братя
Автор: oriola,  25 юли 2011 г. в 11:39 ч.
прочити: 341

Има място в сърцето ми, има
и за теб, азиатецо-брат,
и за теб, скандинавецо светъл,
и за теб, къдрокоси мулат.

Ще поема в прегръдка широка
ескимоска, бездомен индус,
на Сахара детето пустинно,
исполина-славянин от Рус.

Мои днес със любов ви наричам
и не питам за вашия Бог,
нито смятам, наметната с тога,
да ви ставам аз съдника строг.

Не немея смутена пред титли,
не разделям по външност и пол,
не замръзвам в възхита пред лукса,
не отбягвам ни бос, нито гол.

Ето, цялата аз съм готова
да потегля със вас във зори
накъм Утрото, бликнало в песни,
напоено със нови лъчи.

Ето, цялата аз съм готова
без остатък живот да отдам,
за да бъдеш щастлив ти, човеко,
на духа във сияйния храм.

                                                                      24.ХІ.2001 год.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me