uFeel.me
Благословия
Автор: yotovava,  5 септември 2011 г. в 18:04 ч.
прочити: 184

Разсъмва се. И като свещ сред храм
стоеше тя пред празния прозорец.
Загърна се в огромния халат,
потъна в него като че в прибой.

Тя цяла нощ горя у твоя дом,
сутринта пристъпваше на пръсти.
После те погали мълчешком
и скритом пред иконата прекръсти

свитата си за молитва длан.
Една-едничка  крачка я делеше
да прекоси разсъхналия праг.
Ала се върна. Някак неусетно

косите й обвиха утринта
със мирис на кафе и мляко,
а глетчерите на дъха й прям
по голия ти гръб пролазиха.

Отвън проплака заради нея
едно море в сърдитата си риза,
разкъсало вълните си на кея,
по който сутрин тя да слиза.

Да те посреща с мириса на йод,
медузи и кафяви водорасли
и теб самия да превръща в Бог
с най-простите човешки щастия

Къде си в тази утрин на липи,
донесли нова мисъл за живот.
Една жена в постелята ти спи
и в нея зрее мълком твоят плод.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me