uFeel.me
АЛЧНОСТ
Автор: ivelinage2,  5 април 2011 г. в 23:29 ч.
прочити: 241

ЦИКЪЛ СТИХОВЕ: СЕДЕМТЕ СМЪРТНИ ГРЯХА

         АЛЧНОСТ

 

Око човешко - насита няма.

От що погледне - от него иска.

От Бога власт да е - ще му я вземе!

 

И няма свян дори в измама -

да хванат го в зимника прашен -

ще лъже, маже като хитрата Лисана.

 

Ще трупа купища от непотребни вещи.

Ще сбира всичко - де каквото свърне -

и де му й края в алчността човешка...

 

За власт жадува и готов на всичко

със зъби, нокти  ще се бори,

през трупове ще мине, ако трябва...

 

И щом удари уречения час,

щом забие там камбана,

с един кат дрехи ще си иде той.

 



    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me