uFeel.me
Цигулар
Автор: geni24,  4 май 2009 г. в 19:35 ч.
прочити: 681

Спря се отново и тежко въздъхна.

Трудно се движи, всичко боли.

Пустата старост вкопчи се в него

и нощем не дава му даже да спи.

 

 Бедният цигулар от нашата улица!

C мъка надигна се пак да върви.

Може би някой, там на площада,

щом го послуша, ще се смили.

 

Бавно извади цигулката стара,

с треперещи пръсти лъка изви.

Заплака тя жално и заразказва,

съдбата му тежка взе да реди.

 

Момиченце малко пред него застана

и дълго го гледа с невинни очи.

Ръката му хвана и я целуна:

"Повярвай ми, дядо, ще спре да боли!"

 

Цигулката падна в нозете му стари.

Радост надигна се в морни гърди.

Не бе получавал милувка такава.

Милувка от ангел с детски очи!

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me