uFeel.me
за Времето... Перлените Копчета... и виното
Автор: blackmirror,  4 февруари 2009 г. в 11:21 ч.
прочити: 287

посветено............

 

 

Навярно часовете се присмиваха,

Ти устни си във чашата събрала...

Във виното, целувките размиваха

Останалото тихо... след раздяла!


Часовникът поглеждаше, тиктакайки

И ти не го поглеждаше... мълчейки!

Не Времето... а ти изстиваш, чакайки...

Превърнала си чувствата - във пейки!


Там сядаха... и чупеха... и чоплиха

Ту знайни... ту незнайни индивиди!

Превърнали си перлите във копчета

И счупили черупките си миди...


Прозрачни... прозаични... Но и мрачни,

Дълбоки, плитки... някой пресъхнали,

Но никога, небивали невзрачни,

Защото сто сърца били откъснали!


Във виното, целувките изстиваха

От пейките долавяш, тъжен смях -

Очите ти - във перлите се свиваха...

Черупките... са станали на прах!


 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me