uFeel.me
Зелено и цветно
Автор: solar,  6 май 2011 г. в 00:00 ч.
прочити: 155
Цветен Георги дари ни
с венец - от къпина, от глог
и от здравец,
коприва притури и 
с червен конец завърза...
до зелено дърво сложи кантар,
високи люлки до небето изпрати -
смях да кънти.
Гергьовден - светъл ден,
след дъжд мирише на гергьовче,
а всяка капка е жълтица
и "играе" на берекет заровено имане.
Бягат черни мисли,
подгонени от вейки и бодли,
бият камбани, а дядо
от нивата се връща,
заровил в нея червено яйце
... на курбан мирише.

така е било...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me