uFeel.me
Завръщане
Автор: pavli,  9 ноември 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 3039

Тревясват в двора старите парчета
от бабината стомна за вода.
Белосаната къща под небето
привела е като че ли глава.

На прага няма кой да ме посрещне.
И да ми каже мила дума...
А птиците донасят отдалече ехо,
че баба моя стон е чула...


Мълчат затворени кепенците 
и вятърът забързва покрай тях.
До кладенеца се търкалят менците,
в които мляко е доила тя.


И пак се връщам в спомени...
Застанала усмихната насреща,
запретнала над лакътя ръкавите,
тя мята хляб в пещта гореща.


А после в кърпа от кенар завива.
И слага във чинийка масълце...
И лучена глава, във дланите претрила...
Поканва ме да хапна - от сърце!


От пъстрата градинка тя откъсва
латинка, маргаритка и лале.
Прегръща ме и ме целува,
със опакото на ръката една сълза ще спре...



                                © Павлина Петрова
                                    \"Изплетени пътеки\" - 2008



 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me