uFeel.me
Защо се усмихва слънцето
Автор: marlene,  20 юни 2011 г. в 12:54 ч.
прочити: 217

                                                                / на Красимир Дяков /

 

По ръбовете на кръга от делници,
погледите ни се срещнаха - в куплети,
ти даже и насън се бориш с мелници,
а аз, дори и побеляла, мисля се за Жулиета.

А тишината в нас, без много да ни пита,
избра най-простичките думи - тези, дето липсват,
целуна ги, помаха им с ръка, преди да литнат,
и топъл дъжд отникъде в душите ни заплиска.

На камъка, сред мъх от избледнели спомени,
две гущерчета пъстри дълго, дълго се обичат,
неокосената трева - въздишки вятърни зарони,
а върху телата им, роди се слънцето и се усмихна.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me