uFeel.me
За музика от вечер
Автор: inamay,  29 януари 2009 г. в 07:26 ч.
прочити: 267
Вечер първа...

Върви, наметнала
косите си
с едва изплетения
снежен шал,
по тихите си улици
почуква в стъпки
и търси ключ за тях,
да чуе тази музика,
която я преследва
да е вечер…
Китара се пресяга
с твойта длан,
докосва бялата душа
в разплакана виола
и утешава въздуха
с букет от ноти.
А с пръстчета арпежи аз
рисувам силует
в ръба на струна,
запазвам образа ти,
за времето,
когато ще си
тази мисъл -
отключената музика
от стъпките…



Вечер втора...

Тя пак е някъде отвън,
в замръзналите кичури
от ледени висулки страда,
затворена, беззвучна част
от музиката на душа,
вода небесна
от земната ни жажда...
Залутаната тъмнина се блъска
в затвора на заглъхналите съвести,
приспани от нехаещи прозорци.
Поглъщат си импулсите на пулса,
намират се все в дирята
от струнни образи.
Знам, там съм някъде
без капката на клетка,
а ти си взрив от мисъл
и се предаваш в крайност...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me