uFeel.me
За душата
Автор: nella_gold,  23 юли 2010 г. в 20:10 ч.
прочити: 276
Разнищих си душата, разпилях я в мисли.

Разтворих я във вакуума от безтегловни пространства –

за да я принудя да заплаче, и да си каже всичко…

Тогава, когато от небето се сипе порой.

Да я поръся със звезден прах –

цяла в позлата, и в отплата тя да продължи

своя живот, вътре в мен.

Да я фокусирам – във фокуса на суетата,

да я зазидам – в сянката на чешма…

Да я нарисувам – с цветове от дъгата.

Да я съжалявам, тогава, когато

притихнала в мрака, тихо мърмори за

отминали свои пристрастия…

Да я помоля да се усмихва,

тогава, когато е тъжна понякога,

и скрита във ъгъла плаче.

Да я извая от глина, да я запаля от страсти…

Да я повдигна от земята,

тогава, когато е паднала… ничком.

И тогава, да, тогава…

Да прогледне, да докосне

най-съкровените ми мисли.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me