uFeel.me
ЖЪТВА
Автор: Ивайло Яков,  21 юни 2007 г. в 00:00 ч.
прочити: 555
ЖЪТВА

По мен тъгува онзи малък Свят,
дето в нощите самотни стъпвам,
а там е ден и синьо лято
играе си с полето преди жътва...

И аз тъгувам... мене си откривам,
на челото с вързана от Дядо кърпа,
с думи, дето чак сега разбирам -
довяти от полето преди жътва...

И пак съм там... и пак усещам -
в косите мои цвете Баба втъква.
И нежно пари й целувката гореща,
довята от полето преди жътва...

По мен тъгува онзи малък Свят,
дето тайно в нощите се вмъквам -
там съм цял в най-жарко Лято,
в сърцето ми... преди онази жътва...

05.03.07.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me