uFeel.me
ЗАЩО СИ ОТИДЕ?
Автор: marcheto_73,  28 февруари 2008 г. в 00:00 ч.
прочити: 3790
Защо си отиде от нас толкова рано?
Къде си сега?
Защо толкова рано, Господ те прибра?
Защо толкова рано, те погълна черната земя?
Не искахме толкова рано, на нея да те предадем!
Толкова много въпроси,
но знам, че при нас не ще се върнеш вече!

Иска ми се с двете си ръце,
да изкопая дупка в черната земя.
От новият ти дом да те извадя -
частичка от своя живот да ти вдъхна
и да ти кажа - нечуто:
"Стани вуйчо, при нас отново се върни!"

Кой сега ще ни хвали?
Кой сега ще ни се радва винаги, когато успяваме
и ще ни мъмри, когато грешим?
Кой съвети добри ще ни дава
и ще ни подкрепя, когато ни боли?

Нужен си ни на всички, в този час -
за тебе ний скърбим.
На сестра си и на нас - нейните деца,
на децата си, на внучка си,
на вуйна - твоята жена,
колко липсваш ни сега -
ако Бог знаеше това,
нямаше толкова рано да те прибере!

Вуйчо, мили - защо си отиде?
Кой сега ще ми каже:
"Маре, добре си дошла!" -
с твоят глас и твоята усмивка -
няма кой, няма и на кого аз да кажа:
"Вуйчо, здравей!" - толкова много ме боли.

Колко тъжно е сега без теб!
Как страда твоето семейство - без теб останало сега.
Гинчето и Дидо, Весито и Ина -
"Татко"- няма сега на кого да кажат.
А малката Мими - "Дядо" - на кого ще рече.
Няма на кого - погълна те черната земя без време,
без време от нас те отне!

Завинаги в сърцата ни оставаш.
Завинаги ще те помним весел и добър и честен,
но и завинаги ще ни боли, че при нас вече ти не си!

В мир да почива ти душата!
Покой и вечен мир!

27.02.2008г.
гр.Варна

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me