uFeel.me
ЗА ВЛАКОВЕТЕ И ХОРАТА
Автор: regina,  19 март 2013 г. в 19:49 ч.
прочити: 394
Бях думи протегнала вместо ръце -
последният пътник, подтичващ след влака.
И бях закъсняла, и нямах лице,
и кърпичка бяла, с която да махам.

И нямаше даже и шепа трохи,
от нечия хвърлена в коша закуска.
В окото ми гладната птица мълчи,
на слога замръзнал от празно към пусто.

Разсъмване бавно. Забравен вагон.
Чак зимното слънце на изток замръзна.
Какво е юнакът при липса на кон?
(и пука му влакът експрес ли е, бърз ли...)

Посмъртно владея пустеещ перон,
обръснат от вятър, отнякъде взел се.
\"И утре е ден!\" - неуместен анонс.
\"Самотен\" и \"сам\" - вероятните релси. 

Радост Даскалова

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me