uFeel.me
Ято снежни гълъби
Автор: Florzelenogor,  15 декември 2010 г. в 19:50 ч.
прочити: 425
Ще сънувам със теб под крилете на вятъра,
разпиляла до крайност всеки спомен и минало...
В необятен копнеж да докосна душата ти,
ще разлея в съня, шепнещ цвят на мастило.

Ще разбудя пианото, побеляло от чакане
и ще стихна сърцето си в лист на нотна хартия...
Непозната, без граници, със фрагменти отгатване
ще съм твоя мелодия, къс от облачна диря...

Ще съм просто безвремие, светъл миг съзерцание
и далечния полет на отлитаща птица.
Ще ти бъда сълза сред безмълвно ридание,
полски мак отразен в непристъпни зеници...

Ще съм там под клепачите, глас дочут сред пустиня...
Стих-молитва, разгарящ всички късни звезди...
Ще съм твое навсякъде... И в среднощната зима,
ще рисувам от музика... нежно-бели следи.

И ще бъда до теб под крилете на вятъра.
Ще обвия с дъха си твоя дъх в топлина...
А в зората повикана, ще се пръсна сред ятото
снежни гълъби - знак призоваващ Деня.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me