uFeel.me
Ябълката
Автор: tonia_borisova,  23 юли 2011 г. в 23:09 ч.
прочити: 267

Сама съм на Света гора. Сама.
Сред бук явор - ябълка в гората,
забила корен в пясъчна скала,
надвесена опасно над реката.
Живея тъй - без ничия любов:
със цвят се кича, плодове разсипвам,
и каня с мълчаливия си зов
на пир бездомните и гладни птици.
Душата ми прогризват дървояди,
а славейче гнезденце в мен е свило.
Дано на есен в пропастта да падна,
когато челядта му пъстрокрила
над хълма се извие и изгуби
високо над Балкана в необята...
Света гора разбойник-вятър брули
и рони се под мене все скалата.

1983г.,В. Търново
Из книгата-спектакъл 
\"Царевград Търнов Всеславният\"






    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me