uFeel.me
Витлеемска звезда
Автор: Kasiana,  22 декември 2012 г. в 06:12 ч.
прочити: 230

*
* * *
* * * * *
* * * * * * *
* * * * * * * * *
* * * * * * * * *Звездата! Видяха я* * * * * * * *
* * *влъхвите и тръгнаха бързо на път* * *
* * *Тих вятър в небето полъхваше* * *
* * * *и галеше земната плът* * * *
*Препускаха тримата конници*
* * *към спящия тих Витлеем* * *
* * *избягваха* веди и *бродници* * *
* * * * * *и търсеха гост от Едем* * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * *
* * * * * * *
* * * * *
* * *
*
* * *Звезда ли бе, душа ли бе* * *
* * *изпратена от бог за бог* * *
* * *сияеха земя, небе* * *
* *и готвеха свещен* *
* * *оброк* * *
* * *
*
* * *
* * *че в яслите на Витлеем* * *
* *роди се Божи Младенец* *
*звезда да бъде на Едем*
*и жертвен отчески*
* *агнец* *
* * *
*
* * *
* * *Звезда ли бе, или мечта* * *
* *вселила се във земна плът* *
*дошла да промени света*
* *да ни проправи* *
*светъл път*
* * *
*
* * *
* *В далечна*тиха*свята нощ* *
* *под Витлеемската звезда* *
*дете роди се с чудна мощ*
* *и с неугасваща* *
* *следа* *
* * *
*
* * *
* * * *Честито* * * *
* *Рождество* *
*Христово*
* * *
*
*
* * *
*

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me