uFeel.me
Видения В Сенките На Дърветата
Автор: taarget,  10 октомври 2011 г. в 17:53 ч.
прочити: 261
  В сенките на старите дървета виждам изчезващия лик
 на господар, навел глава пред кръговрата на сезоните...
 И бяга миг, след него друг и вик
 на тези, заради които сълзите си роните.

  А ето, че удари дванадесетия час,
  любимия момент на призраци и вещици.
  С ръка протегната към Вас, но това съм аз
  и нося изкупление за всички смъртни грешници.

  Пропадам в бездната на собствения си сън
  и огън нося, който замразява.
  Камбана бие и в нейния звън
  усещам това, което душата спасява.

  После потъвам в забвението на деня,
  давя се сред пясъка в пустиня.
  Крещя силно, но около мене тишина
  и в клетката си срещам новата година.

  Виновен съм пред себе си за изпуснатия дъх
  и една сълза изгубена в дете.
  Страх ме бе да кажа това, което чух-
  любовта отива си, омразата расте.

  В сенките на старите дървета виждам изчезващия лик
  на господар, навел глава пред кръговрата на сезоните...
  И бяга дъх, след него миг,
  а Вие няма как да ги догоните.

 А махало златно отмерва времето на тези без сърце,
 забравени от Бога и от Сатаната.
 В миг държали вечността в ръце,
 сега злоба им разяжда душата.

 В главата им говори само страшното безумие
 на заобикалящата ги безкрайна лудница.
 Заключени в своето умопомрачение,
 обикалят около божията гробница.

 В сенките на старите дървета виждам изчезващия лик
 на господар, навел глава пред края на сезоните...
 Когато избяга дъх, ни остава в миг
 да се помолим пред светците на иконите.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me