uFeel.me
ВЪЛЧИЦА
Автор: gOra,  19 юли 2011 г. в 23:36 ч.
прочити: 255
/\"Ако ме повикаш, ще бъда там!\"
 рефрен от стара ирландска песен/

Днес
светът е замлъкнала птица !
И думите бягат от мисли накъсани...
По планинска пътека пробяга вълчица
и на хребета спря се под облаци свъсени...
Подпря ги с муцуна и песен запя им,
изпече в небето златна погача.
Посестрими свои- на пир събра ги.
И взривиха с очите си мрака...
Сърце до сърце, лапа до лапа,
разстоянията мигом се свиха...
Лунен дъжд над нея прокапа
и стихиите четири я благословиха:
с вятъра да се носи и покой да не знае,
водата да я обгръща деня и нощта,
от огъня да излиза, на клада да ухае,
да се връща смирена при майка Земя...
А тя- орисията неизменна приела-
припява на воя на халите със любов...
От челото си праха на времето смела!
Сърцето простряла над света за покров...






Подарено на aw_neli за рождения й ден!
Честито на патерица, сестрице!!!!


    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me