uFeel.me
В сърцето ми от дъжд
Автор: Florzelenogor,  5 януари 2010 г. в 20:02 ч.
прочити: 449
Сърцето ми от дъжд е твоят дом,
във който от тъгата те укрих;
живееш там във Лунния салон,
целувките си криеш в моя стих...

Усмихваш се с усмивка от цветя
и стъпваш леко с весела походка;
изпращаш ме до края на деня
и в моя сън отиваш на разходка...

Разсмиваш се с звънлив, прекрасен глас
и с вятъра, и птиците говориш;
обгърнат в сянка на разлистен храст,
с очи небето искаш да отвориш...

Потапяш длани в хладен водопад
и вдъхваш роза, с името на залеза;
броиш на пръсти късен звездопад
и с поглед следваш полета на феникса...

Заспиваш после в сините листа,
събуждаш се в сребро на огледало;
във тайнствена градина, Пролетта
за теб разтваря цветовете в бяло...

                     *     *     *
В сърцето ми от дъжд е твоят дом
и в него обичта ми те очаква...
Бъди ми тих дъждовен небосклон
и аз ще пазя всяка твоя капка...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me