uFeel.me
В очакване...
Автор: iam,  8 септември 2012 г. в 15:02 ч.
прочити: 305

Самотен светофар на пътя черен чака,

в него вперени са хиляди очи.

- Защо ли е застинал в цвят червено? -

Не проумяват хората сега.

 

Като животът ни е спрял

и сякаш забранява ни да тръгнем,

макар и трудно да се преборим със страха.

Очакваме да светне пак зелено,

но нейде лута се в самота.

 

Край нас мъглата гъста ни превзема,

и сякаш е изтрила всеки цвят,

душата ни затлачена от кал замира

в очакване на светофара спрял.

 

А като кърваво око ни гледа светофара,

и иронично смее се на нашата съдба.

Кога ли в сърцата смелост ще намерим

да превъзмогнем силата на таз червена светлина?

 

Кога ли светофара пак ще светне в зелено,

а чакащите променят ще своята съдба?

Кога ли пак животът ще превърнем

в палитра цветна от любов и светлина?

 

Кога и чувствата ще се пробудят

и ще обгърнат с обич този свят?

Дали и ние нявга ще поправим

блокиралия светофар на нашия живот?

 

 

РМ

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me