uFeel.me
В бяла нощ танцуват самодиви
Автор: BECTA,  23 април 2012 г. в 20:12 ч.
прочити: 361

Бяла нощ по-светла и от утро…

В лунен лъч танцуват самодиви.

Вълчи вой, а после смях барутен

вади от омаята красива.

 

Само че, измама е мъглата,

приютила образа митичен.

Самодивите във вълче блато

дрехите си на страстта събличат.

 

Самодивската вода мълчана

лее се от менците  беззвучно.

И безмълвно, като по покана

на любов старинна ни заучват.

 

Със напев старинен заиграват

танци кръшни по поляни диви.

Ирисите им в тревата правят,

заклинания да сме щастливи.

 

И сред маранята  сила жива

сякаш че полита в своя устрем.

В бяла нощ танцуват самодиви

и докосват бъдещето с устни.

 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me