uFeel.me
Утро в очите на куче
Автор: inamay,  27 януари 2009 г. в 07:58 ч.
прочити: 257
Приседнало е вън,
до счупения зъб
на тротоара,
белязано, безполово,
очаква нечий ствол,
човешки, с поглед,
от който, ако  може
да прочете поне,
че някой му се сърди.
Дъхът на зима
се е свил в комина
под вятъра от юг.
От сивото си облаците
спускат водорасли
по избелелите опашки
на преминалите самолети,
а слънцето брои
минутите си
под водата на небето...
... едно, две, три...
скоро ще се появи,
а аз притискам
под обувките си сянката
и съм до кучето,
очавкаме в очите си
да се отвори портата
от двора на зората,
а после да нарамим сенките
и да преминем пътя...
където всеки има работа...
... четири, пет, шест...
лъч пропълзя 
из избеляло рижата,
омърляна с пръстта 
на тази нощ,
бодлива козина.
Прощаваха студено капки
и от гърба търкулнаха тела
да отбележат тротоара...
Следите винаги са мокри,
пропити са от теб, оставят дъх,
ако премине близо друг
да те намери...
Денят излезе върху своя път.
Не ти се сърдя, куче...
И аз съм като теб,
но кой ли знае...
А ти нали не ми се сърдиш?

04.12.2008 г.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me