uFeel.me
Урок по хазарт
Автор: jelyuena,  25 юли 2011 г. в 12:17 ч.
прочити: 279
Ела със мен. Ще бъдеш мой късмет. -
с пречупена усмивка той ми каза.
Погледнах го с доброто си сърце
и някак не можах да му откажа.

Слаб, блед и гладен, с огнени очи
в лицето ми се взря нетърпеливо.
Получил вчера някакви пари,
да надхитри рулетката отивал...

Приседнах му от лявата страна,
а крупието каза да внимавам.
Заложихме на черните числа.
И нищо... Трябваше да удвоява.

Какво да сторя аз, една жена...
Не бях дори и ангелът-спасител!
Въздъхнах, след поредната игра
непипнати потънаха парите.

Не чуваше сподавения смях
на неколцината добре познати.
Последните залози пропиля
и разкопча часовника си златен...

Излязохме навън след полунощ,
казиното затваряше за него.
Той не проклинаше късмета лош,
усетих само как трепери леко -

...във тъмното говорехме с ръце.
От упор ме застреля откровено -
страстта му дива можела да спре
от обич на такава като мене...


© Елена Желева. 24.07.2011 г.

Стихът или части от него не могат да се копират и използват без съгласието на автора.

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me