uFeel.me
УТРО
Автор: bohem,  13 декември 2011 г. в 22:47 ч.
прочити: 611
Звъни по сетивата тишината,
в роса облякла сънени треви
и слънчев лъч протяга се в позлата,
отправил взор през влюбени ели…
 
Такава утрин неведнъж сънувам -
красива тишина във мен вали,
а аз ефирен с изгрева танцувам
и приказност от въздуха струи…
 
Дали е знак, че вече остарявам
и може би сънувам оня свят,
с човешката порочност се прощавам,
пречистен от разсъмващ росопад…
 
Целува ме в съня ми тишината
пред хаоса на шумния ми ден
и някаква надежда непозната
протяга две ръце и търси мен…
 
Оставям се в роса да ме окъпе
надеждата на тази тишина
и утрото след нея да настъпи
в една боляна, чиста синева…

Николай Дялков
Ноември, 2011 год.
гр. Тополовград 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me