uFeel.me
УЧЕНИКЪТ
Автор: mitivan,  22 юли 2012 г. в 14:13 ч.
прочити: 310
                  (из цикъл: “Юношеска любов“)


Божие чудо странно, потайно,
беше за мен как се ражда денят,
как изгрялото слънце сияйно,
почва отново небесния път!

С гега лескова, след стадо голямо,
тръгва овчаря във ранния час;             
и със торбичката книжки на рамо
бързам стремглаво към школото аз!

Вий се, извива пътечката тясна,
към отсрещното диво присое,
а целта ми – от ясна, по-ясна -
там белее се школото мое!

март, 2012 г. 

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me