uFeel.me
Твоето "Сбогом\"
Автор: kalatea,  1 юли 2011 г. в 10:10 ч.
прочити: 327
Е, и? Какво ми даваш? Все е същото
безмълвно пожелание за „Някога”.
За някаква трева пред стара къща.
За някакъв мотор с лице от вятър...

Бъди добър. Прости се с този вятър.
Завий се със тревата. Остави ме.
Не искам да деля със теб тъгата си.
Тъгата в моят поглед е поминък.

Не искам да деля изобщо своето,
щом ти си цял – един потоп мълчание.
Тъгата в моят поглед е отломък
от жегавия път с бензинни пари.

Отдавна се пречистих. Нямам сънища
за мекия ти ирис с цвят на злато.
Как стъпвам пак на пръсти. Как прегръщам
косата ти, челото ти, устата...

Повярва ли ми? Вярваш, че съм истинска
единствено в спирачките на вятъра.
Единствено когато в мен е чисто.
Излъгах те. Поделям с теб тъгата си,

поделям всички сънища от лятото,
в което ти написах свое „сбогом”.

А твоето е гуми. Ауспух. Крясък.
И режеща трева. И спънат пробег...

    За нас Условия за ползване Бисквитки
    © 2004 - 2024 uFeel.me